Pagini

vineri, 25 iunie 2010

Femeia-bărbat

Se pune tot mai acut problema egalizării naturilor şi eventual schimbarea rolurilor dintre cele două sexe.
Este o consecință a evoluției societății sau a decăderii oamenilor înspre o libertate greşit înțeleasă? Sunt două întrebări ce decurg din una singură. Încotro ne îndreptăm...
Toate sursele de informare încearcă la unison să ne infiltreze în conştiință faptul că societatea ajunsă într-un stadiu înalt de dezvoltare presupune egalitatea dintre femeie şi bărbat. Total greşit din punctul meu de vedere.

Deşi nu este o regulă, se tinde spre o aşa-zisă uniformizare a celor două naturi total diferite încercând într-un mod persuasiv să ni se abată atenţia de la diferențele indiscutabile între cei doi. Astfel se promovează femeia liberă, ce poate lua locul oricând bărbatului, femeia puternică, masculinizată, ce adoptă gesturile bărbăteşti şi atitudinea specifică lui, consumă alcool peste măsură, injură birjăreşte, fumează imitând gesturile neelegante ale bărbatului, refuză să facă copii, nu se mai ocupă de problemele casnice etc. Femeia nu numai că a renunțat la a mai fi femeie, dar se poartă tiranic, dictând propriile reguli, îşi arogă rolul de lider suprem, castrează bărbații, într-o luptă inegală pentru a lua locul pe care consideră ca masculii nu-l merită. Cu ce sunt mai buni bărbații decât femeile?... Ce au în plus pentru a fi iubiții sorții?...

Se încearcă, fără să înțeleg de ce, o abatere a femeii de la rolul ei matern, de la natura ei spirituală de mamă, soție, ființa blâdă, feminină, iubitoare, tandră, tolerantă, la femeia cu trăsături masculine ce îşi doreşte cu ardoare menirea bărbatului şi caută să intre cât mai bine în rolul şi pielea lui. Preia frâiele căsniciei, ale responsabilităților de tot felul, refuzând să facă copii şi să se implice în trebuirile ce altă dată erau datoria ei. Domină prin atitudine, îi urăşte pe bărbați, îi foloseşte ca pe nişte unelte şi eventual ca pe un recipient cu spermă în cazul în care îşi doresc un copil, apoi îi devorează instinctual considerând că nu mai sunt folositori. Pe de altă parte vor să fie tratate ca femei, iubite, adorate, venerate, alintate fără ca ele să facă nimic din ceea ce ar stârni interesul unui bărbat pentru o femeie.

Există şi bărbați ce declară că se simt minunat ascunşi după fusta (sau în pantalonii) femeii şi nu-i deranjează cu nimic faptul că ea este ”şeful”. Dimpotrivă, sunt liniştiți că ea se zbate pentru problemele importante, iar ei se ocupă la ordin de treburile ”neimportante” ale gospodăriei, copii, gătit, spălat, curățenie. Mă îndoiesc că un bărbat cu o natură masculină pregnantă va ccepta rolul invers în care se va simți implinit şi în ultimă instanță poate avea o relație sexuală satisfăcătoare cu o femeie-bărbat.

Unde se va ajunge într-un final?... Vom fi o societate de ”bărbați” cu sexe diferite sau bărbații vor lua rolul femeilor şi implicit natura lor, vor deveni efeminați, supuşi, gata oricând să răspundă tandri la solicitările femeii. Greu de spus încotro ne îndreptăm şi unde vom ajunge. Cert este că schimbarea rolurilor celor doi, în condițiile actuale, va lăsa urme dramatice în viața şi sufletele lor, va duce la o denaturare dezastruoasă a relațiilor până acolo unde conviețuirea în doi va fi aproape imposibilă. Noțiunea de familie va fi un termen fără sens sau acolo unde cei doi îşi vor uni totuşi destinele, cu siguranță nu va fi până la final, fiecare asumându-şi libertatea de a nu depinde unul de altul.

Ceva nu este în regulă, nu este imposibil de ajuns aici, dar unde sunt femeile de altă dată, mame, soții, prietene, iubite, doritoare să aparțină unui bărbat. Este adevărat că şi bărbații s-au schimbat mult, au uitat de femeie, au neglijat-o nedându-i importanța cuvenită, femeia nu mai este venerată ca pântec universal din care s-a zămislit omenirea, iar bărbații uită că există pe acest pământ născuți din femeie.

Voit sau nevoit necesitatea prezentei celuilalt nu mai este stringentă, însingurarea părând o soluție benefică în lipsa dăruirii de sine celuilalt. Într-o lume în care deficitul de iubire este imens, iubirea rămâne un sentiment uitat refuzând să păstrăm ceea ce natura a decis primordial, femeia şi bărbatul fiecare cu unicitatea lui specifică, dar indispensabili în constituirea unui întreg.

Un comentariu:

  1. Cred ca o cunoastere corecta a realitatii din dimensiunea societatii globale,nu ar confirma temerile tale…

    Derapajul despre care vorbesti,este desigur,doar efectul unei tendinte ce nu tine strict de vreo ideologie de emancipare ci de necesarul economic-social al lucrurilor..
    Daca ai cunoaste bine intrega structura sociala a mapamondului,ai intelege ca in cadre dezvoltate,femeile sunt incurajate sa participe activ si decizional in varii domenii de lucru,chestiune ce tine de firescul moral si biologic al unei realitati egalitariste fara iz competitiv…
    Desigur,ca peste tot,si in aceasta noua oferta pentru femei,excesele se arata in functie de natura personala a fiecareia dintre urmasele Evei.. unele refuza fatis aspectul impamantenit al eternului si eronatului statut de-a fi “a doua roata le caruta”,altele isi schimba sexul,iar cele mai multe se grabesc sa treaca peste episiodul ,soata-mama-profesionist si-l prefera pe cel ultim..

    Cu toate astea,prin peregrinarile mele in lumi civilizate,am vazut firescul lucrurilor la el acasa,si ici colo,aspecte ale derapajului si moftului amintit mai sus...
    Femeile din bazinul vest european,muncesc normal,beau normal,merg cu sotii pe stadioane ori la teatru,fumeaza,iubesc si fac copii,apoi raman pe-acasa vreo doi ani sa-si creasca odraslele,nefacand rabat de la statutul lor nativ..
    Am vazut ca femeile sunt femei si-si iubesc aceasta conditie,mai mult,fac eforturi de-a arata lumii masculine ca sunt femei,manechini,ca sunt sensibile,ca sunt mame,ca sunt buni crestini sau ca pot fi artisti premiati ori foarte buni bucatari..etc..
    Am vazut chiar si tendinte feministe si aspecte ale apologeticii normalului feminin..


    Dincolo,in lumi traditionale,de regula lucrurile parcurg ancestralul itinerariu social si la o mai atenta observatie se va veda ca uneori si-n aceste structuri sociale aproximativ sedentare,aspectele nu sunt chiar asa precum eronat le percepem noi..
    Sunt planuri unde femeile fac legea locului dictand mersul traditional al socialului,refuzand imixtiuni ale emanciptivului adus de pe aiurea..iar in unele situatii,acceptand si incercand,timid sau direct,si acest ultim aspect al efervescentei lumii..modernismul..

    Asadar,exista un variabil activ al lucrurilor intrun cadru firesc si nicidecum revolutii ideologice sau de alt tip..

    Dupa opinia mea de,doar curios la spectacolul lumii,femeia isi va dori mereu un barbat alaturi,isi va dori sa faca copii si va tanji si-n perfectari profesionale,aratandu-si sie si lui ca este buna,frumoasa,iubitoare,utila cetatii,si.. unica..

    RăspundețiȘtergere